Szőrtelenítő készülékek

A régebb óta ismert borotva az, aminek könnyű használata és gyorsasága miatt gyakrabban használnak a nők.

Ettől hatásosabb, de eléggé fájdalmas megoldás az epilátor. Az egy forgófejes gép, aminek a kapcsai nyílnak és záródnak forgás közben, így becsípve a szőrszálakat és kitépve azokat a tövénél. Ez amiatt hatásosabb, mint a borotva, mert az utóbbi csak a bőr felszínén vágja le a szőrt. Így az 2 nap múlva már ki is nő újra, míg az epilátor által kitépett szál, sokára nő vissza.

Másik előszeretettel használt készülék az IPL vagy a lézeres szőrtelenítőgépek. Ezek elég drágák, emiatt a megvásárlásakor elég sokat kell rá áldozni, később viszont megtérülhet a minőségben.

IPL szőrtelenítő

Ezek úgy működnek, hogy nagy energiájú fényt juttatnak le a szőrtüszőbe, a bőr alá. A hő lejutva inaktiválja a szőrtüsző növekedéséért felelős sejtcsoportot. Nézzük a különbségeket:

A lézeres gépek leginkább professzionális, orvos-esztétikai használatra vannak gyártva, személyre szabható, nagyobb teljesítményű és hozzáértő kezében kis eséllyel okoz égést vagy kárt.

Az IPL ezzel szemben otthoni használatra van készítve, kisebb teljesítményű, ezért gyakrabban kell használni. Nem annyira személyre szabható, illetve nem megfelelő beállítású használat mellett égést és más problémákat okozhat. Tudni kell ugyanis, hogy anyajegyeken nem szabad használni, emellett néhány betegség és gyógyszer használata mellett sem ajánlott.

Ezen információk tekintetében könnyen eldönthető melyik műszaki szőrtelenítési módot szeretnénk választani és hol.